2021. augusztus 20. Pro Urbe díj Gábos Endrének Államalapító Szent István és a magyarok kenyerének ünnepe

Sok szeretettel gratulálunk Gábos Endre hivatásos néptáncos kollégánknak, akinek az Államalapító Szent István és a magyarok kenyerének ünnepe alkalmából Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila, Pro Urbe díjat adományozott.
Marosvásárhelyi Forgatag Zeng a lélek, zeng a szó... 2021. augusztus 29.

Nem véletlenszerű a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű rendezvénysorozat időpontjának kiválasztása, a szimbolikus kezdés a vásárjog megszerzésével kapcsolható össze, így az augusztus 28-ától számított hét a városalakító magyar közösség ünnepnapjaivá válhat.

Felidézni és megélni a sokadalom vásári hangulatát Marosvásárhelyen – ez a célja a Vásárhelyi Forgatagnak, ugyanakkor a marosvásárhelyi magyar közösség és a városból elszármazott tízezrek – közösségépítő erejű – találkozójának megteremtése. A több napig tartó rendezvény közvetlenül is üzenni kíván a városból elszármazottaknak, és évente legalább egyszer hazavárja őket közös ünneplésre, azáltal, hogy igényes kulturális programokat és minőségi szórakozást nyújt.

A Vásárhelyi Forgatag az erdélyi magyarság kulturális seregszemléje is kíván lenni. Kiváló alkalom a város magyar értékeinek bemutatására, valamint annak megismertetésére a többségi lakossággal.
Kiemelt szerepet vállalt idén az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány a Vásárhelyi Forgatagon: a rendezvény négy napján számos programmal igyekeznek népszerűsíteni a népi kultúrát, a népi hagyományokat. Az Alapítvány támogatásának köszönhetően a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes fellép a rendezvényen augusztus 29.-én, 17:00 órától a Vár szabadtéri színpadán a Zeng a lélek, zeng a szó című műsorával.
2021. augusztus 15. Erdélyi tánckóstoló Gyimesközéplokon Gyimesközéploki Vadvirág Ünnepély és Vásárnapok keretin belül
Az előadásra 2021. augusztus 15.-én kerül sor, 18:00 órától a Gyimesközéploki Vadvirág Ünnepély és Vásárnapok, valamint a Kultúra Hargita Megyének program kertében.
2021. augusztus 14. Erdélyi tánckóstoló Csíkkarfalván XXI. Nagyboldogasszony Napok

Az előadásra 2021. augusztus 14.-én kerül sor, 19:00-tól Csíkkarcfalván, a XXI.-ik Boldogasszony Napok keretin belül a szabadtéri színpadon.

 
2021. augusztus 7. Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes folklór műsor Csíkszeredai Vásárnapok

Az érdeklődő közönség 2021. augusztus 7.-én, 13:00 órától láthatja a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes folklór műsorát Csíkszeredában, a Központi Parkban felállított szabadtéri színpadon, a Vásárnapok keretein belül.

Mindenkit sok szeretettel várunk! Kevesebb jelenjen meg
Táncost keresünk!

Táncost keresünk!

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes hivatásos táncosokat keres, ezért próbatáncot hirdet.
2021. július 13. Az időtlenségbe Demeter Arnold

-Egy Ezer Székely leány margójára-
Köszönetnyílvánítás Csoóri Sándor Alap

Köszönet a Csoóri Sándor Alap támogatásáért a 2020/2021-es évadban.
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro