2021.szeptember 05. Zeng a lélek, zeng a szó... Kisboldogasszony napok Csíkrákos és Göröcsfalva

A Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva Egyesület és Csíkrákos Község Önkormányzata szeptember 2-5 között rendezi meg a Kisboldogasszony napokat. Ezen alkalom keretein belül lép fel a Hargtia Nemzeti Székely Népi Együttes.
2021. szeptember 3. Gobefest Manchester

Annak ellenére, hogy a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes nem lehet ott személyesen idén Manchesterben, a negyedik Gobefesten, virtuálisan mégis részt tud venni rajta.

Ezen alkalomból két meghatrározó műsorunk részletei kerülnek bemutatásra a manchesterbe látogató közönség szorakoztatására. 

2021. augusztus 28. Zeng a lélek, zeng a szó... XVI. Csángó Túrós Puliszka Fesztiválon

XVI. alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő Csángó Túrós Puliszka Fesztivál, amelyre mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők, legalább egy kóstoló erejéig.
Ezen alkalommal lép fel, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, augusztus 28.-án, szombaton, 20:30-tól, Hidegségen, a Csángó Fatányéros Panzió szabadtéri színpadán.
2021. augusztus 20. Zeng a lélek, zeng a szó... Csíkszereda, Mikó-vár

Zeng a lélek, zeng a szó... című előadás a "Mindennapi kenyerünk” – Államalapító királyunk ünnepén

Szent István napján a magyarok kettős ünnepet ülnek: államalapító királyunk napját és mindennapi kenyerünkét.
A Magyarok Kenyere mozgalom 2013-tól szökkent szárba azzal a szándékkal és küldetéssel, hogy a kenyér által, Szent István király ünnepén felélessze a Kárpát-medencei magyarságban az együvé tartozás tudatát. A mozgalomhoz rendre-rendre kapcsolódott be a Székelyföld, Erdély földművelő magyarsága. Ám Szent István nélkül nem lehet teljes az ünnep.

Az ünnepség keretében az előadásra 18:30-tól kerül sor, a Mikó-vár szabadtéri színpadán.
Az ünnepség teljes programja az alábbi linken elérhető: https://www.facebook.com/events/350306593239129/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1629137171119923&notif_t=plan_user_invited&ref=notif
2021. augusztus 20. Pro Urbe díj Gábos Endrének Államalapító Szent István és a magyarok kenyerének ünnepe

Sok szeretettel gratulálunk Gábos Endre hivatásos néptáncos kollégánknak, akinek az Államalapító Szent István és a magyarok kenyerének ünnepe alkalmából Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila, Pro Urbe díjat adományozott.
Marosvásárhelyi Forgatag Zeng a lélek, zeng a szó... 2021. augusztus 29.

Nem véletlenszerű a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű rendezvénysorozat időpontjának kiválasztása, a szimbolikus kezdés a vásárjog megszerzésével kapcsolható össze, így az augusztus 28-ától számított hét a városalakító magyar közösség ünnepnapjaivá válhat.

Felidézni és megélni a sokadalom vásári hangulatát Marosvásárhelyen – ez a célja a Vásárhelyi Forgatagnak, ugyanakkor a marosvásárhelyi magyar közösség és a városból elszármazott tízezrek – közösségépítő erejű – találkozójának megteremtése. A több napig tartó rendezvény közvetlenül is üzenni kíván a városból elszármazottaknak, és évente legalább egyszer hazavárja őket közös ünneplésre, azáltal, hogy igényes kulturális programokat és minőségi szórakozást nyújt.

A Vásárhelyi Forgatag az erdélyi magyarság kulturális seregszemléje is kíván lenni. Kiváló alkalom a város magyar értékeinek bemutatására, valamint annak megismertetésére a többségi lakossággal.
Kiemelt szerepet vállalt idén az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány a Vásárhelyi Forgatagon: a rendezvény négy napján számos programmal igyekeznek népszerűsíteni a népi kultúrát, a népi hagyományokat. Az Alapítvány támogatásának köszönhetően a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes fellép a rendezvényen augusztus 29.-én, 17:00 órától a Vár szabadtéri színpadán a Zeng a lélek, zeng a szó című műsorával.
2021. augusztus 15. Erdélyi tánckóstoló Gyimesközéplokon Gyimesközéploki Vadvirág Ünnepély és Vásárnapok keretin belül
Az előadásra 2021. augusztus 15.-én kerül sor, 18:00 órától a Gyimesközéploki Vadvirág Ünnepély és Vásárnapok, valamint a Kultúra Hargita Megyének program kertében.
2021. augusztus 14. Erdélyi tánckóstoló Csíkkarfalván XXI. Nagyboldogasszony Napok

Az előadásra 2021. augusztus 14.-én kerül sor, 19:00-tól Csíkkarcfalván, a XXI.-ik Boldogasszony Napok keretin belül a szabadtéri színpadon.

 
... ...
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro