Fontos feladatunknak tartjuk hagyományaink megismertetését és megszerettetését a felcseperedő nemzedékekkel. A társulat táncosai számos gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportot segítenek és tanítanak. A Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozók házigazdájaként eszendőről esztendőre teremtettünk lehetőséget többnyire évente kétszer a fiatal néptáncosoknak a találkozásra, bemutatkozásra, és egyben önfeledt, lélekben gyarapító szórakozásra.
LEGKÖZELEBBI NAGYRENDEZVÉNYÜNK
32. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
2019. JÚNIUS 6.
Piros-fehér, piros-fehér, fekete,
Zöld, kék, barna, vereske…
A tér csivitelő lányokkal, fiúkkal van tele. – Mondaná a versike, ha lenne erre az alkalomra.

Minden érzéket megmozgat ez a nap. A mosolygós, üde gyermekarcok látványa jókedvre deríti a nézelődőket; takaros öltözetük, virággal, tollakkal díszített kalapjuk, csinos fonatba kérlelt tincseik jelzik, hogy ünnep ez a mai. A táncba csalogató muzsikaszó, a színre lépés izgalma, a kürtős kalácssütő sátor felől lengedező ínycsiklandó illatok, a teret szegélyező árusok színes-ízes csecsebecséi, a kis kezeket alkotni hívó sátor rejtélyei ellenállhatatlan vonzerővel hatnak a többedjére résztvevő gyerekekre, serdülőkre is.
 
A mozgalommá nőtt rendezvényre minden évben készülnek az oktatók, hogy színvonalas fellépéssel színesíthessék ezt a napot, immár nemcsak Csíkszereda környékéről, hanem Udvarhelyről, a gyergyói medencéből és a Kászonokból is. Jó alkalom ez arra, hogy megmutathassák csoportjaik fejlődésének mérföldköveit; hogy találkozhassanak hasonló csoportokkal; hogy hitet, erőt meríthessenek egymástól.

A kezdeményező, szervező András Alapítvány, a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes segítségével idén 32. alkalommal szervezi meg a Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozót Csíkszeredában a Szabadság téren délelőtt 11 órától, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Biztatjuk a fellépő csoportokat, résztvevőket, hogy küldjenek a csurdongolo@yahoo.com címre csűrdöngölőhöz kapcsolódó versikéket, amelyeket a nap folyamán felolvasunk, jutalmazunk.

További információk hamarosan.
Galériák
Korábban
12. 31. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
11. 30. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
10. 29. Csűrdöngülő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
9. XXVIII. Csűrdöngölő Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó
8. 27. Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
7. Néptánc a fiataloknak - őszi CSŰRDÖNGÖLŐ
6. Negyedszáz Csűrdöngölő
5. 24. Csűrdöngölő - gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
4. XXIII. Csűrdöngölő, gyermek- és ifjúsági néptánc találkozó
3. 21. Csürdöngölő, gyermek és ifjúsági néptánc találkozó
2. 20. Csürdöngölő, gyermek és ifjúsági néptánc találkozó
1. XVIII. CSŰRDÖNGÖLŐ– Hargita Megyei Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro