A csíkországi fellépések mellett, figyelmet fordítunk a kis lélekszámú magyar közösségekre is, ugyanakkor társulatunk műsoraival rendszeresen ellátogat a szórványmagyar településekre. Bebizonyosodott, hogy a magyar kultúra, nyelv és hagyomány ezeken a vidékeken határozottabban igényli a segítséget és a törődést értékeinek sikeres fenntartásának érdekében. A Hargita Együttes az egyik kezdeményezője és szervezője a Hagyaték – mezőségi népzene- és néptánctalálkozónak. A rendezvény célja segíteni a szórványban élő magyarságot népi hagyományainak felkutatásában, felelevenítésében és megőrzésében, ezáltal a nemzeti identitása megerősítésében.
2016.
Turné Kolozsváron és Mezőségen
Szeptember 28-án hagyományos szorványvidéki útjára indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
Az turné első állomása Kolozsvár, ahol 28-án, szerdán este 7 órától a társulat A magyar tánc évszázadai című műsorát mutatja be a Diákművelődési Házban. Az előadás folyamán Diószegi László, a műsor rendező-koreográfusa kalauzolja végig a látványon a nézőket. Az együttes kolozsvári vendégszereplését Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa támogatja.
Ezt követően az Együttes Táncoljatok címú műsorával lép fel szeptember 29-én, csütörtökon este 7 órától Felőrben, 30-án, pénteken este 7.30-tól Zselyken, végül október elsején szintén 7.30-tól Tacson, ahol másnap, október 2-án, vasárnap folklórműsorunkat és egésznapos programot élvezhetnek az érdeklődők a XXI. Hagyaték, Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozón. Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programjának részeként szorványvidéki turnénkat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatja.


A turné programja:
Szeptember 28-án, szerdán este 7 órától "A magyar tánc évszázadai" című előadás a Kolozsvári Diákművelődési Házban.

Szeptember 29-én, csütörtökön este 7 órától a "Táncoljatok" című előadás a Felőri Kultúrházban.
Szeptember 30-án, pénteken este 19:30 - tól a "Táncoljatok" című előadás a Zselyki Kultúrházban.
Október 1-én, szombaton este 19:30-tól a "Táncoljatok" című előadás a Tacsi Kultúrházban.
Október 2-án, vasárnap folklórműsor és egész napos program Tacson, a XXI. Hagyaték, Mezőségi Népzene-és Néptánctalálkozón.
Galériák
Reflexiók
Korábban
7. Mezőségi turné és Hagyaték Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozó - 2015
6. Mezőségre indul a Hargita Együttes
5. "Összetartozunk" mezőségi szórványturné
4. X. VICEI HAGYATÉK TALÁLKOZÓ az elragadottság és a hiábavalóság között.
3. Lezajlott a IX. Hagyaték Vicei Találkozó és a Hargita Együttes szórványvidéki turnéja
2. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes mezőségi turnéja előtt
1. Vicei Találkozó
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro