A csíkországi fellépések mellett, figyelmet fordítunk a kis lélekszámú magyar közösségekre is, ugyanakkor társulatunk műsoraival rendszeresen ellátogat a szórványmagyar településekre. Bebizonyosodott, hogy a magyar kultúra, nyelv és hagyomány ezeken a vidékeken határozottabban igényli a segítséget és a törődést értékeinek sikeres fenntartásának érdekében. A Hargita Együttes az egyik kezdeményezője és szervezője a Hagyaték – mezőségi népzene- és néptánctalálkozónak. A rendezvény célja segíteni a szórványban élő magyarságot népi hagyományainak felkutatásában, felelevenítésében és megőrzésében, ezáltal a nemzeti identitása megerősítésében.
Turné a mezőségi szorványvidéken
2017. szeptember 28. - október 1.
Szeptember 28-án hagyományos szórványvidéki útjára indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és egybeköti körútját az egyik legfontosabb rendezvényével, a Hagyaték Mezőségi Népzene - és Néptánctalálkozóval.
A Nemzeti Kulturális Alap által is támogatott turné során, szeptember 28-án Besztercén, szeptember 29-én Vicén , szeptember 30-án Magyardécsén láthatja a közönség a Hargita Együttes Ludas Matyi című előadását.
Október 1-én, vasárnap a XXII. Hagyaték Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozón Magyardécsén az együttes folklórműsorát tekinthetik meg, valamint egész napos hagyományőrző programon vehetnek részt az érdeklődők.
A turné programja:
Szeptember 28-án, csütörtökön este 7 órától Ludas Matyi című előadás Besztercén a Szakszervezetek Művelődési Házában.
Szeptember 29-én, pénteken este 7 órától Ludas Matyi című előadás a Vicei Művelődési Házban.
Szeptember 30-án, szombaton este 7 órától Ludas Matyi című előadás a Magyardécsei Művelődési Házban.
Október 1-én, vasárnap folklórműsor és egész napos program Magyardécsén, a XXII. Hagyaték Mezőségi Népzene-és Néptánctalálkozón.

A mezőségi turné, valamint a XXII. Hagyaték Mezőségi Népzene - és Néptánctalálkozó a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósul meg. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szórványvidéki turnéja ugyanakkor része Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programjának.
Korábban
8. Turné Kolozsváron és Mezőségen
7. Mezőségi turné és Hagyaték Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozó - 2015
6. Mezőségre indul a Hargita Együttes
5. "Összetartozunk" mezőségi szórványturné
4. X. VICEI HAGYATÉK TALÁLKOZÓ az elragadottság és a hiábavalóság között.
3. Lezajlott a IX. Hagyaték Vicei Találkozó és a Hargita Együttes szórványvidéki turnéja
2. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes mezőségi turnéja előtt
1. Vicei Találkozó
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro