Népi örökségünk feltárását, összegyűjtését szolgáló rendezvényünk az Erdélyi Prímások Találkozója. Évről évre telt házas közönség várja, ugyanakkor a szakmai körökben is elismert és számon tartott népzenei nagyrendezvény. Eredetileg kettős célja volt a találkozónak. Egyrészt lehetőséget biztosított jó minőségű hangfelvételek készítésére az adatközlőkkel, másrészt be lehetett mutatni a zenészeket a közönségnek, ismertetve, népszerűsítve muzsikájukat. Azóta rendezvényünk kiegészült azzal a szándékkal is, hogy a találkozó adjon lehetőséget minél több fiatal, tehetséges népzenészek és sikeres zenekarnak a bemutatkozásra, ugyanakkor kiváló alkalmat nyújtva számukra megismerkedni, együtt muzsikálni a nagy öregekkel.
Erdélyi Prímások 22. Találkozója
Találkozzunk november 13. és 15. között a szervező Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes székhelyén, a csíkszeredai Városi Művelődési Házban!

Népi örökségünk feltárását, összegyűjtését szolgáló rendezvényünk az Erdélyi Prímások Találkozója. Évről évre lelkes közönség várja, ugyanakkor a szakmai körökben is elismert és számon tartott népzenei nagyrendezvény.

Az utóbbi években a találkozó keretében lehetőség nyílik hagyományőrző zenészekkel közösen elmélyülni egy-egy tájegység népzenéjében: népi hegedű, cimbalom, furulya és ének szakmai képzésen vehetnek részt az érdeklődők. A szakmai képzések a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárainak szakmai vezetésével zajlanak.

A szakmai képzések nyitottak bárki számára, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, melyet 2019. november 12., kedd 16.00 óráig tehetnek meg. Jelentkezni lehet a 0040 266 371 362-es telefonszámon vagy a hargitaneptanc@gmail.com címen.

Programterv:
November 13., szerda, 14.30-17.30 óra - népi hangszeres, népi énekes szakmai képzés
November 13., szerda 18.00-19.30 - Lajtha László erdélyi népzenei gyűjtései Dr. Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék docensének előadása
November 14., csütörtök 19.00 óra - Erdélyi hagyományőrző zenészek gálaműsora
November 15., péntek 19.00 óra - Dédapáink székely zenéje, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóinak gálaműsora

A két gálaműsort táncház követi a műsorokban fellépő zenekarok közreműködésével.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Belépő: felnőtteknek 20 lej; diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej.

A gálaműsorra jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában (Csíkszereda, Majláth Gusztáv Károly tér), vagy a www.bilete.ro oldalon lehet váltani. Az előadás megkezdése előtt egy órával a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.) áruljuk jegyeinket. Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki Mozi jegypénztárában, vagy az előadás előtt egy órával a helyszínen váltható.

A Csíki Mozi jegypénztára nyitva tart hétköznapokon 10.00 és 17.00 óra között. Telefonszám: 0040 266 317 007.

A rendezvény szervezője: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Fenntartó: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A rendezvény társszervezője: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék.
Szakmai támogató: Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet, Zeneakadémia.
A rendezvény támogatói: Bethlen Gábor Alap, Kulissza kávézó, Halmos Béla Program, Nemzeti Kulturális Alap. 
 
Galériák
Korábban
8. Prímások huszonegyedik találkozója
7. Prímástalálkozó huszadszorra
6. ERDÉLYI PRÍMÁSOK 19. TALÁLKOZÓJA
5. ERDÉLYI PRÍMÁSOK 18. TALÁLKOZÓJA
4. ERDÉLYI PRÍMÁSOK 17. TALÁLKOZÓJA
3. Erdélyi Prímások Találkozója (16.)
2. XIII. ERDÉLYI PRÍMÁSOK TALÁLKOZÓJA
1. Hatodszor is Erdélyi Prímások Találkozója
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bilete.ro