A hivatásos együttesek találkozóját az az igény szülte, hogy a társulatok tagjai, vezetői azon túl, hogy egy esemény keretében betekintést kapjanak a többiek munkájába, szakmai megbeszéléseken, vitákon találkozhassanak mindannyian. Korábban is követték egymás munkáját, megnézték egymás műsorait, lehetőségeik szerint segítettek egymásnak, véleményezték, bírálták egymást, de arra, hogy egy időben lehessenek egy helyen, egy merően új alkalmat kellett kitalálni. A rendezvényt először 2000-ben sikerült tető alá hozni. Azóta a kezdetekkor kihagyásokkal, majd éves rendszerességgek az öt intézmény felváltva szervezi meg a rendezvényt.

A Hargita Együttes előbb 2008-ban rendezte a találkozót, amit akkor Magyarország köztársasági elnöke is megtisztelt jelenlétével, majd 2014-ben kerültünk ismét sorra, hogy megszervezzük tizedik alkalommal az öt erdélyi hivatásos együttes már hagyományos közös eseményét.
2018. OKTÓBER 21.
Folklórműsor
A XIV. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóján
Idén október 18. és 21. között Marosvásárhelyen rendezik meg a XIV. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóját.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban (Színház tér 1.) október 21-én, vasárnap 19:00 órakor kezdődő Gálaműsor keretében bukovinai székely táncokat láthatnak tőlünk, zenél Mihó Attila és barátai.

Jegyek kaphatók: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/44002533/Galamusor 
Galériák
Reflexiók
Korábban
3. Örökség – Dalok és táncok Csík vármegyéből
2. Táncoljatok – táncosok a táncról a Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóján
1. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek 10. találkozója
Gyorskereső
Kövesse fellépéseinket
Online jegyvásárlás
bileta.ro