Prezentare: 8 martie 2011.
Coregraf: Zoltán Varga, Coregraf: Beáta Lőrincz
De ce acest titlu? Când tânărul colecţionar a pornit în prima sa călătorie, şi-a propus să descopere toate comorile Bazinului Carpatic, diversitatea care străluceşte ca o floare. Apoi, pe măsură ce timpul trecea, şi-a dat seama că o viaţă de om este prea scurtă pentru o astfel de sarcină. Iată cum ceea ce a început ca parte a vieţii sale poate deveni întreaga sa fiinţă, lumea sa. A devenit lumea lui.


Spectacolul este o selecţie sumară a celor patru decenii de activitate coregrafică a lui Zoltán Varga şi, prin urmare, cuprinde o varietate de dansuri, de la dansul popular autentic la dansul independent de inspiraţie folclorică. Ar putea fi considerată chiar o mărturisire creativă.

" ... Reuşesc să fac lucruri bune atunci când am o experienţă de durată de a întâlni oameni atunci când îi colecţionez." (Zoltán Varga)

Fără cronologie, dansurile prezentate urmăresc cariera de colecţionar a coregrafului: materiale din Moldova, Gyimes, Küküllő, Mezőség, Upland, Ungaria de Vest şi Slavonia.

" ... poezia m-a îndemnat întotdeauna să vizualizez..." (Zoltán Varga)

Cele două coregrafii din selecţie sunt inspirate din poezia lui Attila József. Ritmul poemelor i-a inspirat muzica, inspirând o mişcare eliberată, organizată ca un dans.

Dar dansul şi muzica nu trebuie să fie discutate, ci trebuie cultivate sau savurate prin auz şi vedere.

József Rangyák
Martie 2011


<< Înapoi
Galerii
Căutare rapidă
Urmăriţi-ne spectacolele
Achiziţionarea de bilete online
bileta.ro