Prima reprezentaţie: 15 februarie 2012.
Regia: Gábor Boka Coregrafii: Norbert Busai şi Zsuzsanna Busai

Diavolul este acolo... cu nume diferite în aproape toate religiile, în credinţele ereditare ale popoarelor, ca întruchipare a Răului. În acest fel, el este prezent şi în credinţele maghiarilor şi este un personaj frecvent în poveştile noastre populare, dar cumva ne bagă mereu în bucluc. Ţăranul isteţ (sau ţăranca) îl păcăleşte şi îl face obiect de batjocură.

Diavolul nu este neobişnuit nici în denumirile noastre geografice. Fiecare regiune are un pârâu al diavolului, un şanţ al diavolului, o mlaştină a diavolului sau ceva asemănător, iar în Marea Mediterană există iarba diavolului.

Gândurile din eseul "Lélekjárás" (Plimbarea sufletului) de Sándor Takács stau la baza noului program al Ansamblului Harghita. Legenda originală şi variantele sale încearcă să explice originea numelui satului Fizeşu Gherlii. Intenţia piesei de dans nu este de a descifra originea etimologică, ci de a prezenta o poveste pentru toate vârstele, în primul rând în limbajul dansului.

În timpul spectacolului, publicul va vedea dansuri din Câmpia Nordului, Ţara Călatei , Ghimeş şi Satu Mare, integrate într-o poveste amuzantă.

Regia: Gábor Boka
Coregraf: Norbert Busai şi Zsuzsanna Busai

József Rangyák
Februarie 2012
<< Înapoi
Galerii
Videouri
Căutare rapidă
Urmăriţi-ne spectacolele
Achiziţionarea de bilete online
bileta.ro