First performance: 7 January 2014, in Madéfalva (parts);
Official premiere: 15 March 2014.
Directed by Szilveszter Kelemen Co-directed by Róbert Ábrahám, Gabriella Kósa, László Péter and László Szabó

Anul acesta, pe 7 ianuarie, s-au împlinit 250 de ani de la Siculicidium, crudul masacru al secuii de la Siculeni În memoria acestui eveniment istoric sângeros şi a victimelor sale, Ansamblul Naţional Secuiesc Harghita a pregătit un nou program.

Regizorul noii piese de dans este Szilveszter Kelemen, un dansator al ansamblului, care şi-a dovedit deja abilităţile în trecut cu un spectacol anterior, producţia "Julieta, frumoasa fecioară".

Complotul parcurge povestea şi apoi încearcă să dea o idee despre soarta supravieţuitorilor, a celor care au rămas şi a celor care au plecat, a celor care s-au rătăcit. El recunoaşte că regizorul încearcă să exploreze evenimentele şi consecinţele lor atât la nivel intelectual, cât şi emoţional, până în prezent. Sunt exprimate o serie de nelinişti. În cele din urmă, el pune o ultimă întrebare: există astăzi un pericol pentru posteritate?

Coregrafia a fost realizată şi de dansatorii companiei, Róbert Ábrahám, Gabriella Kósa, László Péter şi László Szabó, care l-au ajutat pe regizor să pună la punct spectacolul.

Erzsébet Györfi a contribuit cu cântecul ei.



La Madéfalva, pe 7 ianuarie, în cadrul festivităţilor aniversare, publicul a putut vedea deja fragmente din spectacolul de dans al Ansamblului Harghita intitulat Madéfalvi veszedelem (Măcelul din Siculeni).

Premiera spectacolului integral va avea loc sâmbătă, 15 martie, la Casa Municipală de Cultură din Miercurea Ciuc, de la ora 19.00, urmată de o a doua reprezentaţie la Zsögöd, duminică, 16 martie, tot de la ora 19.00, la casa de cultură din localitate.

József Rangyák
Martie 2014
Tradus de: Demeter Arnold
<< Înapoi
Galerii
Căutare rapidă
Urmăriţi-ne spectacolele
Achiziţionarea de bilete online
bileta.ro